Diensten

De Paardenbemiddelaar biedt een scala aan diensten.

Onderstaand ziet u een uitgebreid overzicht van ons aanbod.
 
Basis gehoorzaamheidstraining
 
De basis gehoorzaamheidstraining is de grondslag voor alle verdere activiteiten die je met je paard wil gaan doen.
In negen van de tien gevallen is het ook de oplossing bij ongewenst gedrag dat het paard vertoont. 
 
Voor wie: Deze training is niet alleen interessant voor mensen die hun paard willen beleren of waarvan het ongewenst gedrag vertoont maar ook voor iedereen die graag een goede training wil geven aan zijn paard vanaf de grond. 

Wilt u weten over de basis gehoorzaamheidstraining? klik dan  hier.
 
Zadelmak maken / africhting
 
Alexander en Esther hebben door de jaren heen veel paarden zadelmak gemaakt. Wij beleren de paarden volgens het Freestyle systeem waarvan is onderzocht dat de paarden die op deze manier worden beleerd 70% minder stress ervaren. 
Wij betrekken de eigenaar overal bij en leggen uit, ook vanaf het paard, WAT we doen, HOE we dit doen en ook heel belangrijk: WAAROM we het doen!
 
Het zadelmak maken, bieden wij op verschillende manieren aan.
 
1- Het complete traject zadelmak maken
2- Zelf uw paard zadelmak maken
3- Alleen de eerste keer rijden uitbesteden
4-Het zadelmak maken volledig uitbesteden
5- No cure, no pay
 
Voor wie. Voor iedereen met een paard dat zadelmak gemaakt moet worden op een veilige, professionele en vooral diervriendelijke manier.
 
Wilt u meer weten over het zadelmak maken? klik dan  hier.
   
Verhelpen van ongewenst gedrag
 
Ongewenst gedrag hoeft niet altijd tot uiting te komen onder het zadel. Een paard wat bijt tijdens het poetsen of u mee neemt naar het weiland i.p.v. andersom valt ook onder ongewenst gedrag.
Wat ongewenst gedrag is kunt alleen u zelf bepalen. Uw bijrijdster kan het geweldig vinden als uw paard af en toe schrikt en bokt maar voor u kan dit leiden dat u met minder plezier naar uw paard gaat.
Laat u het plezier van uw hobby niet ontnemen en trek tijdig aan de bel! 
 
Voor wie: Voor iedereen die een 'probleem' ondervindt in de omgang of tijdens het rijden met zijn of haar paard en mensen die de wanhoop nabij zijn en zich geen raad meer weten met hun paard.
 
Wilt u meer weten over het verhelpen van ongewenst gedrag en bent u benieuwd waar wij al bij geholpen hebben? Klik dan  hier.
 
Trailer laden
 
Wij zijn van mening dat iedereen met een paard zijn eigen paard moet kunnen laden op een trailer. Als het paard toch een keer dringende medische zorg nodig heeft of naar een andere stal vervoerd moet worden is het erg belangrijk dat deze zonder al te veel problemen en dwang vervoerd kan worden. 
Tijdens het traject van trailer laden analyseren we de knelpunten waar het paard tijdens het laden tegenaan loopt. Deze gaan we dan in een totaal andere context aanpakken waardoor het trailer laden zelf veel minder spanning op zal leveren.
Ook u als eigenaar wordt onder de loup genomen en gekeken of u niet (on)bewust tegenstrijdige hulpen geeft waardoor het paard niet laadt.
Wij begeleiden paard en eigenaar zorgvuldig bij elke stap te leren om zonder dwang en slaag het paard op een veilige manier in de trailer te zetten.
 
Voor wie: Iedereen met een paard paard die thuis of op een vreemde locatie de trailer niet (meer) in gaat of wel er in gaat maar er heel snel uit komt, niet makkelijk uit laad of paarden die onderweg erg onrustig zijn.
 
Wilt u meer weten over trailerladen klik dan  hier.
 
Zadel passen

Ieder paard verdient een goed en passend zadel. Wij zijn van mening dat er alleen beoordeeld kan worden of een zadel echt goed ligt als het paard er mee gereden wordt.  Vaak gebeurt het dat klanten de zadelmaker laten komen maar op dat moment eigenlijk zelf niet op hun paard kunnen of durven rijden en dat de zadelpassing dan wordt gedaan terwijl het paard stil staat of aan de hand of longe loopt. Dit is zonde van uw geld maar nog veel erger voor de rug van uw paard. 
Alexander biedt de mogelijkheid om uw paard te rijden tijdens de zadelpassing zodat uw zadelmaker exact kan zien of het zadel past. Ook voor onbeleerde paarden hebben wij hier een oplossing voor.
 
Voor wie: Iedereen die van plan is om een zadelmaker te laten komen maar er tijdens het bezoek van de zadelmaker zelf niet op kan /  wilt rijden.
 
Wilt u meer weten of hulp bij zadel passen? Klik dan  hier.
 
Paarden spiegelen
 
Deze training is ook geschikt voor mensen die helemaal niks met paarden hebben. Het gaat erom dat een paard gedrag "spiegelt". Soms is je houding (non verbalen comminucatie) anders dan dat je zelf door hebt. Dat wekt bepaald gedrag op bij andere mensen. Een voorbeeld hiervan zijn kinderen die gepest worden of iemand met een burn-out. Je hebt zelf echt niet door wat je precies fout doet, waardoor je gepest wordt of waardoor het mogelijk is dat je teveel hooi op je vork neemt of anderen teveel van je vragen. Tijdens deze training zul je verrast zijn hoe je door kleine dingen in je lichaamstaal te veranderen een compleet andere reactie krijgt van de ander, in dit geval het paard. Doordat een paard spiegelt wordt je veel bewuster van je eigen houding en leer je waar je sterke en zwakke punten liggen en wat voor gedrag jouw houding bij een ander oproept.
 
Voor wie: Kinderen en volwassen die steviger in hun schoenen willen leren staan, bewust willen worden van wat hun houding bij een ander oproept en hun stektes en zwaktes willen leren (er)kennen en hoe ze daarmee om kunnen gaan.
Zeer zinvol voor kinderen die gepest worden!
 
Meer weten over de training "paarden spiegelen?" klik dan hier.