Trailer laden

Het veilig kunnen laden van een paard op de trailer wordt te vaak onderschat. Vaak zoeken mensen hier pas hulp bij als er al echt een groot probleem is. Denk aan een paard wat dringende veterinaire zorg nodig heeft, of dat je bij het bos of op wedstrijd staat en het paard echt met geen mogelijkheid meer mee naar huis wilt, dan pas wordt er hulp ingeschakeld.

Eigenlijk zou iedereen zijn paard, ongeacht of ze vaak met de trailer op pad gaan of niet, zijn paard regelmatig even in de trailer of vrachtwagen moeten zetten. Zie het als een onderdeel van de training, dressuurruiters springen ook niet elke dag maar eens in de zoveel tijd is het best leuk om te doen, dit geldt voor het trailerladen ook. Als je gewoon ontspannen op de trailer afloopt en je paard loopt makkelijk achter je aan dat weet je dat het goed zit, is dat niet het geval dan kun je het gaan oefenen of hulp in schakelen. Zo voorkomt u dat er een situatie ontstaat dat als u uw paard wilt vervoeren hij onverwachts de trailer niet in wilt.
Wij hebben situaties meegemaakt waarin mensen al 5 uur!!! bezig waren en werkelijk ALLES hadden geprobeerd. Denk aan zwepen, bezems, mestvorken, sleepkabels en zelfs een tractor die met behulp van een baal stro het paard de trailer in wilde duwen. Je denkt vaak: "dat gebeurt mij niet" maar u zult echt niet de eerste zijn!

Veel voorkomende problemen zijn:

- Het paard wilt niet in de buurt van de trailer komen.

- Het paard staakt of steigert voor de klep.

- Het paard gaat liggen of trekt zich los.

- Het paard loopt de trailer wel in maar rent net zo hard weer achteruit .

- Het paard accepteert de stang achter zich niet.

- Het paard raakt in paniek zodra de klep wordt gesloten of er wordt gereden.

 

Onze werkwijze

Voorafgaand aan het eerste consult houden wij een  Intake. Tijdens de intake verteldt u ons wat er wel en niet goed gaat en kijken wij met u mee naar hoe u uw paard laadt. Wij geven u alvast wat oefeningen mee die u kunt gaan doen met uw paard voorbereidend aan ons eerste consult.
De intake is niet bedoeld om al uw problemem op te lossen maar om een goed beeld van de situatie te krijgen en een passende training voor u te maken. 

Soms is het probleem op te lossen met een paar simpele en kleine aanpassingen. In dat geval is 1 consult genoeg. Soms is het probleem zo groot dat dit niet met één consult op te lossen is maar er een trainingstraject nodig is. In dat geval beginnen we bij de basis want onze ervaring en opleidingen hebben ons geleerd dat eindeloos het paard in en uit de trailer te laden niet het gewenste resultaat gaat opleveren. Tijdens het traject worden de onderleden van het trailerladen uit elkaar gehaald en los van elkaar geoefend, net zolang totdat u de controle heeft over elke pas die u paard zet en u geleerd heeft hoe u de spanning kunt laten afvloeien op het moment dat het paard deze begint op te bouwen. Ook wordt tijdens dit traject een stukje   basisgehoorzaamheidstraining  aan bod. U zult merken dat niet alleen het trailerladen een stuk makkelijker zal gaan maar dat u in de dagelijkse dingen met uw paard hier heel veel profeit van zult hebben! 

Met diegene die denken dat het trailerladen met hun paard een hopeloze zaak is en dat het nooit gaat lukken, gaan wij de uitdaging graag aan! Wij bieden voor het trailerladen ook een " no cure, no pay" pakket aan. Na een intake spreken we een prijs en een termijn af en lukt het ons niet om u te leren uw paard te laden dan hoeft u niets te betalen. 

 

Wij bieden ook SPOED LADEN. Mocht u onverhoopt toch in de situatie zitten waarin uw paard vervoerd MOET worden, denk aan een dierenartsbezoek of uw paard moet van een wedstrijdlocatie of bos naar huis of een andere stal worden gebracht dan kunt u ons bellen. Wij zullen uw paard dan voor u op de trailer zetten. Dit is enkel een noodmiddel, uw paard wordt niet getraind, er wordt alleen gezorgd dat uw paard op een diervriendelijke manier zonder zweepslagen in de trailer komt te staan zodat u uw paard kunt vervoeren.

Tarieven

De tarieven van het trailerladen en spoed laden kunt u vinden op onze tarievenlijst..