Hulp bij zadel passen.

Ieder paard verdient een goed en passend zadel. Wij zijn van mening dat er alleen beoordeeld kan worden of een zadel echt goed ligt als het paard er mee gereden wordt.  Vaak gebeurt het dat klanten de zadelmaker laten komen maar op dat moment eigenlijk zelf niet op hun paard kunnen of durven rijden en dat de zadelpassing dan wordt gedaan terwijl het paard stil staat of aan de hand of longe loopt. Dit is zonde van uw geld maar nog veel erger voor de rug van uw paard. 
Alexander biedt de mogelijkheid om uw paard te rijden tijdens de zadelpassing zodat uw zadelmaker exact kan zien of het zadel past.

Wat als uw paard onbeleerd is en u wilt starten met een goed passend zadel?

Jarenlang liepen wij tegen het probleem aan dat wij paarden beleerde met een zadel waarvan de zadelmaker had gezegd dat het goed paste als het paard stil stond of er mee gelongeerd werd maar dat als we dan voor het eerst gingen rijden deze binnen no-time over de schoft van het paard was geschoven. Dan heb je echt een probleem!!! Normaal afstappen lukt vaak niet en de kans dat het paard nog rustig is als er voor het eerst een ruiter op zijn rug zit met een zadel wat veel te ver over de schoft naar voren is geschoven is echt nihil.
Daarom beleerd Alexander alle paarden met een barebackpad. Nooit geen gezeur met schuivende en/of niet passende zadels, geen traumatische ervaringen voor het paard, een barebackpad past altijd!
Dat er geen stijgbeugels aan zitten maakt voor Alexander niets uit, hij kan erg goed zitten en kan ook goed met de beweging mee zitten dus stijgbeugels zijn in dit stadium overbodig.
Pas als het paard goed te rijden is in stap, draf en galop en stilstaat met opstappen kan er een afspraak worden gemaakt met de zadelmaker en kan er een passend zadel worden aangemeten die getest kan worden met rijden door de eigenaar zelf of door Alexander. 

Ook voor paarden die tijdelijk geen zadel hebben is het rijden met een barebackpad ideaal! Wilt u dit zelf een keer ervaren? Boek dan een zitles en wij nemen de barebackpad mee en u kunt ervaren hoe fijn het is om hiermee te rijden en hoe stevig u zit. Wedden dat u de stijgbeugels niet mist?

 

De tarieven

De tarieven voor een zadelpas consult valt onder een 'rijdend consult' en kunt u vinden op onze  tarievenlijst