Zadelmak maken

Het beleren van een paard is in onze ogen één van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een paard. Het is daarom ook erg belangrijk dat dit zo goed mogelijk wordt gedaan en voor het paard met zo min mogelijk stress verloopt. De toekomst van je paard als rijpaard hangt hier vanaf. Eén slechte eerste ervaring kan voor ontzettend veel problemen met rijden zorgen wat zonde is want dat is nergens voor nodig. Als een paard de juiste vooropleiding heeft gehad en u zoekt de juiste proffesional (dus geen handige stalruiter maar iemand die dagelijks paarden beleerd) dan hoeft het zadelmak maken helemaal geen probleem te zijn. Wij komen zelden een onbeleerd paard tegen die enorme rodeo vertoont, vaak zijn dit de paarden die al een negatieve ervaring hebben gehad. Dat moet dan eerst worden afgeleerd voordat er nieuwe dingen kunnen worden aangeleerd, iets wat vaak een behoorlijke tijdsinvestering kost.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van de manieren van zadelmak maken hoe deze door De Paardenbemiddelaar worden aangeboden. Hier kunt u ideeën uit opdoen. Als u op de titels klikt dan krijgt u meer informatie. Uiteraard wordt er voor u een eigen pakket op maat gemaakt wat aansluit bij uw wensen, paard, situatie en toekomstbeeld met uw paard.

 

Intakegesprek

Voorafgaand wordt er een intake gehouden. Tijdens de intake beantwoorden wij al uw vragen en maken we samen een plan van aanpak en een training die aansluit bij uw wensen, paard, situatie en toekomstbeeld met uw paard. Tevens krijgt u alvast wat voorbereidende oefeningen waarmee u aan de slag kunt gaan tot het eerste consult. Na de intake besluit u pas of u gebruik wilt gaan maken van onze diensten.

 

Het complete traject zadelmak maken

Dit traject adviseren wij aan iedereen die een paard heeft wat nog beleerd moet worden, die daar graag betrokken bij is en in de toekomst graag onbezorgd en ongecomplieerd met zijn of haar paard wilt gaan rijden.
Tijdens dit traject wordt het paard voorbereid op het rijden en alles wat daamee samenhangt, het paard wordt beleerd en wordt wanneer het paard en de eigenaar er aan toe zijn rustigaan overgedragen aan de eigenaar zodat deze onder begeleiding van Alexander de eerste paar keer rijdt en daarmee een goede, stabiele basis legt

 

Zelf uw paard zadelmak maken

U wilt zelf uw paard of pony zadelmak maken, maar u mist iemand die u kan assisteren. Bent u opzoek naar net dat beetje extra hulp met zeer veel ervaring? Iemand die u vanaf de grond kan assisteren maar u ook door lastige situaties heen kan praten? Dan is dit een ideale oplossing!

 

Alleen de eerste keer rijden uitbesteden

Wanneer u ervaring heeft met het beleren van paarden, het gehele voortraject al heeft zelf heeft gedaan en het rijden zo snel mogelijk zelf over wilt nemen, maar wel wilt dat uw paard de eerste keer door een professional gereden wordt om zeker te weten dat de eerste keer een goede ervaring voor u en uw paard gaat worden, dan is dit de ultieme oplossing voor u. 

 

Het zadelmak maken volledig uitbesteden

Wanneer u kiest voor het zadelmak maken bij ons, dan kiest u ervoor om het paard volledig door ons te laten beleren, evenuteel met voortraject. U stalt uw paard dan op een pensionstal bij ons in de buurt (omgeving Nieuw-Vennep) en wij zullen uw paard beleren. Uiteraard houden wij u op de hoogte en bent u welkom om zo vaak te komen kijken als u wilt. Ideaal voor mensen die graag een fijn en makkelijk te rijden paard willen maar zelf geen tijd hebben om het hele traject te doorlopen.

 

No cure no pay

Elke ruiter kent wel zo'n paard. Eén waarvan je je afvraagt of hij ooit braaf zijn rondje gaat lopen of dat er überhaubt ooit een ruiter op kan gaan zitten. Heeft u ook zo'n paard en al van alles geprobeert? Wij gaan de uitdaging graag aan!
U boekt een intake, wij komen om de situatie te bekijken en maken een plan van aanpak en vertellen u wat het gaat kosten. Na de intake besluit u of u gebruik wilt gaan maken van onze diensten, Lukt het ons niet om het afgesproken doel te behalen? Dan hoeft u niets te betalen.