Over Alexander

Alexander begon op zijn derde met paardrijden op de manage en is dit altijd blijven doen. Hij heeft 12 jaar lang met zijn vrouw in paarden gehandeld en paarden bij hem op locatie getraind. In Alexander zijn leven heeft hij honderden paarden gereden waarvan vele jonge paarden zadelmak gemaakt of ongewenst gedrag gecorrigeerd.

Alexander heeft al meer dan 8 jaar een eigen paard Esteban. Esteban (een inmiddels 11 jarige ruin) kwam in beeld in de tijd dat Alexander en Esther nog handelden in paarden. Alexander trainde zoals elk paard dagelijks met Esteban. Een aantal keren kwam er een mogelijke koper voor Esteban, maar elke keer ging de koop niet door omdat Alexander er geen goed gevoel over had. Wat bleek? Alexander wilde Esteban graag zelf houden en nu zijn zij al 8 jaar onafscheidelijk!

esteban

Door ervaring en opleiding leerde hij veel over de omgang en psychologie met paarden. Alexander spreekt de taal van de paarden. Op een ervaren en rustige manier heeft Alexander al veel bereikt in de omgang met paarden.

Sinds 2015 is Alexander daarom ook begonnen met het trainen van paarden op locatie. Een uniek concept, wat gelijk een win-winsituatie oplevert. De eigenaar van het paard is nauw betrokken bij de training, het paard is in zijn vertrouwde omgeving en blijft bij zijn eigen kudde. Alexander zijn missie is om paardeneigenaren op te leiden, zodat iedereen op zijn eigen niveau zelf met zijn paard aan het werk kan. Uiteraard op een rustige, doelgerichte en goed onderbouwen manier. In 2019 is Alexander begonnen met cursussen te geven door het hele land. Lees meer over ons cursusaanbod.

Gediplomeerd Orun instructeur
Freestyle instructeur
Paardencoach