Paarden trainen op locatie

Als trotse eigenaar van jouw paard wil je natuurlijk een fijne tijd hebben met elkaar. Het kan zo zijn dat je vastloopt in een training, na een val niet meer op jouw paard durft, je paard bang geworden is in bepaalde situaties of je wilt het gedrag van jouw paard beter begrijpen om dit te kunnen toepassen tijdens de omgang en training met jouw paard. Waarom gebeurt dit en hoe kunnen we dit oplossen.

In de basis is het altijd raadzaam om eerst deel te nemen aan de basis cursus 4 steps. Dit is een voordelige manier om in groepsverband (straks ook online beschikbaar) veel inzicht te krijgen in wat jij als eigenaar doet wat voor reactie dat van het paard tot gevolg heeft. Mocht dat niet voldoende zijn adviseren we een intake op locatie met daaraan vast een les.

Tijdens de intake brengen wij in kaart waar het gat zit tussen het doel van de eigenaar en de op het moment aanwezige vaardigheden van ruiter en paard. Vervolgens maken wij samen een plan. Wat en hoeveel begeleiding er nodig zal zijn voor ruiter en of paard met een daarbij passend pakket. Tijdens de les wordt direct gewerkt aan de tijdens de intake zichtbaar geworden missende vaardigheden van de ruiter en/of het paard. De intake gaat daarom vooraf aan een les.

In overleg kunnen wij je paard trainen en/of rijden op locatie. Hierbij kan je denken aan het paard zadelmak maken, het trainen van jouw paard of lesgeven. Het team heeft jaren lange ervaring met het begeleiden van paard en eigenaar.

Voordelen van trainen op locatie:

  • Scheelt tijd en reizen
  • Minder stress voor het paard in zijn eigen omgeving
  • Trainingsplan kan gelijk worden aangepast aan de mogelijkheden van de locatie
  • Geen dubbele stallingskosten
  • Geschikt voor ieder paard en ruiter
  • Je ziet gelijk resultaat en blijft betrokken bij de training van jouw paard